Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie kan deelnemen aan een ontwikkeladvies via Werk2030?
Het adviestraject is beschikbaar voor iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt en die 18 jaar is of ouder, maar de AOW-leeftijd nog niet heeft bereikt. Of je nu actief op zoek bent naar een nieuwe baan of gewoon al wilt bezig zijn met wat je volgende carrière stap gaat zijn, wij kunnen je helpen om beter te begrijpen waar jouw persoonlijke kansen liggen voor jouw werk van de  toekomst.

Wanneer gaat mijn loopbaan traject van start?
Op 1 december schrijven wij de aanmeldingen in bij het subsidieportaal van het minsterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Jij ontvangt hier op 1 december een mail van en dient je inschrijving via een link te bevestigen.
Nadat wij jouw bevestiging hebben ontvangen en jij de benodigde documenten hebt geüpload, zullen wij je direct koppelen een van onze gecertificeerde loopbaan coaches. De coach neemt dan direct met jou contact op voor het inplannen van je eerste online video gesprek!

Ik zie dat de eerste 22.000 plekken al zijn vergeven. wat nu?
Als je vóór 1 december je aanmelding via werk2030.nl afrondt, dan zorgen wij dat er een nieuw plekje voor je wordt gereserveerd. Zorg wel dat je 1 december je mailbox in de gaten houdt. Aangezien je een mail van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid moet bevestigen.

Is mijn gratis loopbaan advies écht gratis?
Ja. Werk2030 kan gratis loopbaan advies aanbieden door een tijdelijke subsidieregeling die wordt aangeboden door het Minsterie SZW via het NL Leert Door programma. Normaliter zou een dergelijk traject rond de €700 euro kosten maar wanneer jij je inschrijving complementeert met de benodigde documenten, regelen wij de subsidie aanvraag voor je. Nadatje de aanmelding hebt doorlopen, hoef je hier dus geen moment meer naar om te kijken.

Waarom moet ik een kopie van mijn identiteitsbewijs uploaden?
Je identiteitsbewijs stuur je natuurlijk nooit zomaar. Dat begrijpen wij van Werk2030 maar al te goed. Wij hebben deze kopie nodig om dit traject gratis aan te kunnen bieden. Wij moeten voor de subsidieregeling kunnen aantonen dat jij daadwerkelijk loopbaan advies hebt ontvangen on de aanvraag succesvol in te dienen. Geen zorgen, Werk2030 gaat strikt vertrouwelijk om met de informatie. Voor meer informatie verwijs ik graag naar: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-39785.html

Kan ik ook een persoonlijke afspraak maken met een coach in plaats van een video gesprek?
Niet iedereen vindt videobellen een uitkomst. En als je gesprekken voert over iets persoonlijks als je carrière, begrijpen wij van Werk2030 dat je dat misschien liever in persoon doet. Dat vinden onze coaches ook! Met de huidige COVID-19 maatregelen in werking, is dit echter niet mogelijk en zullen alle gesprekken online plaatsvinden tot er weer meer ruimte wordt gelaten voor persoonlijke ontmoetingen.

Waarom een ontwikkeladvies?

Door de coronacrisis hebben sommige bedrijven en sectoren het heel zwaar. Anderen hebben juist meer werknemers nodig. Om werkgevers én werknemers te helpen, heeft de overheid een subsidie voor ontwikkeladvies in het leven geroepen: NL Leert Door. Met deze subsidie kun je een ontwikkeladvies aanvragen. In een ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders. Werk2030 zorgt dat jij tijdig wordt aangemeld, brengt je in contact met een van onze gecertificeerde loopbaan coaches en regelt alles omtrent de subsidie zodat jij je als deelnemer daar niet mee bezig hoeft te zijn.

Is deelname vrijwillig, vertrouwelijk en in een veilige omgeving?

Deelname aan het loopbaan ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en je loopbaancoach. Jouw werkgever (eventueel) wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit (later) met jouw leidinggevende bespreekt of niet.