FAQ

Ontwikkeladvies & NL Leert Door

Wat is het?

n een snel veranderende arbeidsmarkt is het belangrijk om je vaardigheden up to date te houden. De vaardigheden die mensen in Nederland hebben en die de komende tijd hard nodig zijn staan op gespannen voet. Dit vereist een actieve houding van werknemers om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt van morgen.  Om werkgevers én werknemers te helpen vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten, heeft de overheid een subsidie voor ontwikkeladvies in het leven geroepen: NL Leert Door.

Met deze subsidie kun je een ontwikkeladvies aanvragen. In een ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders. Werk2030 zorgt dat jij tijdig wordt aangemeld, brengt je in contact met een van onze gecertificeerde loopbaan coaches en regelt alles omtrent de subsidie zodat jij je als deelnemer daar niet mee bezig hoeft te zijn.

Voor wie is het?

Het adviestraject is beschikbaar voor iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt en die 18 jaar is of ouder, maar de AOW-leeftijd nog niet heeft bereikt. Of je nu actief op zoek bent naar een nieuwe baan of gewoon al wilt bezig zijn met wat je volgende carrière stap gaat zijn, wij kunnen je helpen om beter te begrijpen waar jouw persoonlijke kansen liggen voor jouw werk van de toekomst.

Wanneer kan ik een loopbaan ontwikkel traject starten?

Het is op dit moment al mogelijk om tegen vergoeding direct met een loopbaan traject te starten. Afhankelijk van je behoeften, matchen wij je met een professionele en gecertificeerde loopbaancoach die samen met jou een op maat gemaakt ontwikkel traject kan samenstellen.

Wat kost het? 

Wanneer je gebruikt maakt van de NL Leert Door Subsidie, is deelname aan een loopbaan ontwikkeltraject gratis. Normaliter zou een dergelijk traject rond de €700 euro kosten maar wanneer jij je inschrijving complementeert met de benodigde documenten, regelen wij de subsidie aanvraag voor je. Nadat je de aanmelding hebt doorlopen, hoef je hier dus geen moment meer naar om te kijken.

Op dit moment zijn alle plekken voor het meest recente subsidieronde helemaal gevuld. Op dit moment is het dan ook niet mogelijk om gratis een traject te volgen. Wel bieden wij tegen vergoeding ook op dit moment unieke loopbaan advies trajecten. Heb je geen urgente behoefte aan loopbaanadvies? WIj houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe subsidieronde start zodat je op een later moment kosteloos kan deelnemen. 

Opleidingen & STAP-Budget

Wat is het? 

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. Met EVC-trajecten, coaches, open dagen & evenementen, ontwikkelbanen en andere budgetten die je kunnen helpen om jezelf verder te ontwikkelen. We bieden je graag overzicht en inzicht in de vele mogelijkheden om te blijven leren. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. 

(Bron: Rijksoverheid)

Voor wie is het?

Je kunt STAP-budget voor een opleiding krijgen als je:tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd bent.in loondienst of ondernemer bent of als je momenteel geen werk hebt.burger van de EU bent en je in de periode van twee jaar en drie maanden tot drie maanden voor de kalendermaand van je aanvraag ten minste zes maanden verzekerd bent geweest voor de volksverzekeringen (vrijwel iedereen in Nederland is dat vanzelf).geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering ontvangt (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).dit kalenderjaar nog geen STAP-budget subsidie hebt gekregen en er nog budget is.voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het scholingsregister van DUO).

(Bron: https://www.stap-budget.nl/)

Wanneer kan ik een persoonlijk opleidingstraject starten?

Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Wij houden je na inschrijving op de hoogte van ontwikkelkansen die je vanaf het voorjaar 2022 kunt gaan volgen. Vanaf 1 maart 2022 is het mogelijk om voor maximaal €1.000, gebruik te maken van het STAP-budget. Op de site van Werk2030 zullen we ruim voor deze tijd informatie beschikbaar maken over de verschillende kansen om dit ontwikkel budget te besteden.

Wat kost het? 

Het is via Werk2030 altijd mogelijk om trajecten voor scholing en opleiding te volgen. Echter kunnen wij dit vanaf 1 maart 2022 gratis aanbieden door gebruik te maken van je persoonlijke STAP-budget.

Werk2030 Algemeen

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Werk2030 heeft hiervoor de nodige organisatorische en contractuele maatregelen genomen om te waarborgen dat de persoonsgegevens worden verwerkt en beschermd in lijn met Europese en Nederlandse wetgeving. Voor meer informatie over hoe wij persoonsgegevens verzamelen, bewaren, delen en verwijderen, verwijzen wij u door naar ons privacy statement.

Als je nog meer vragen hebt, stuur dan een mailtje naar welkom@werk2030.nl.